Livskvalitet – hela livet – med Aktivt åldrande!

 

Rörelse är lösningen…Men problemet är att…
Våra äldre kan inte, eller förmår kanske inte utan hjälp aktivera sig. Även med hjälp, så kan vissa rörelser vara farliga skrämmande eller smärtsamma.

Personal Power Plate kan göra mycket för stillasittande seniorers hälsa och allmäntillstånd. För en äldre person kan lätt träning på Power Plate förbättra balans och stabilitet avsevärt. För någon som inte själv rör sig, står eller går kan vibrationerna från plattat ändå bidra till ett bättre fysiskt välmående. Bara genom att sätta fötterna mot den ger man blodcirkulationen en ordentlig ökning.

Kan något göras? Hur kan vi tillföra fördelarna av rörelse till våra äldre på ett säkert och effektivt sätt?
Power Plate skapar säkra och bekväma vibrationer genom fötterna. Detta lurar musklerna att tro att kroppen faktiskt rör sig. Musklerna aktiveras flera gånger per sekund.
Musklerna stimuleras att arbeta och medför ökad cirkulationen som tillför syresatt blod.
Detta ökar cirkulationen vilket tillför “bra” blod till de nedre kroppsdelarna och transporterar samtidigt bort slaggprodukter och gifter.

Resultatet?
Ökad muskelstyrka
Effektivare cirkulation
Bättre balans och reflexer
Ökad rörlighet och funktionellt oberoende
Minskad smärta och svullnad – ökat välbefinnande
Förbättrad balans och reaktionstid – förebygger fall och frakturer

Läs om hur Kullegården i Partille och Grevegården i Göteborg valt att arbeta med Power Plate tillsammans med sina boende.
Kullegården Testimonial
Grevegården testimonial

Sitta är en pina…
Våra kroppar är konstruerade för rörelse och mår inte bra av att sitta eller ligga onödigt långa perioder i sträck. Långa perioder av sittande ökar risken för att drabbas av kroniska sjukdomar när vi åldras, med upp till 24%.

Vilka drabbas mest?
Personer 65 år eller äldre är den mest stillasittande åldersgruppen och ägnar mer än 10 vakna timmar per dag åt att sitta eller ligga.

Inaktivitet får konsekvenser
De elektriska nervimpulser i benmusklerna stängs av helt, blodcirkulationen i de nedre kroppsdelarna sjunker med 80%, skelettet felbelastas vilket leder till dålig hållning, det goda kolesterolet minskar med 20% och insulineffektiviteten minskar med 24%

 

 

 

Powerplate fördelar

Läs i vårt Produktblad