Gym/Fitness

I en gymmiljö har Power Plate flera olika funktioner och fördelar för såväl medlemmar som personal. Nedan går vi igenom hur man på bästa sätt nyttjar Power Plate i den befintliga miljön.

Power Plate & Gruppträning

 

Att erbjuda gruppträning på Power Plate ger ett enormt mervärde för medlemmarna. Ofta handlar det om gruppträning i små grupper, liknande ”small group pt”-träning. Deltagarantalet lämpar sig mellan tre till sex personer om man använder de större modellerna (Pro5/6/7) och runt tio till femton personer om man väljer den mindre modellen, MOVE. Här handlar det om tillgång till yta, maskinernas placering och huruvida de lätt ska kunna flyttas eller inte.

 Power Plate Small Group Training bygger på ett enkelt men effektivt koncept. 

Grupperna leds av en instruktör som hjälper deltagarna värma upp, guidar dem genom ett träningspass och ser till att alla tar del av den sköna avslappnande massagen efter passet.

Ett pass tar ca 25-30 minuter totalt och ger en effektiv träning på kort tid. 

I konceptet ingår utbildning av instruktör/er, ett stort antal träningsprogram, marknadsföringsmaterial och stöttning. 

 

Power Plate & PT/Instruktör

 

Som instruktör eller personlig tränare är Power Plate ett fantastiskt verktyg. Här tillåts PT:n värma upp sin klient, som blir neuromuskulärt förberedd och får en ökad rekrytering av motoriska enheter och muskelfiber på en väldigt kort tid (ca 3-8 minuter, beroende på vad syftet med uppvärmningen är). Klienten/medlemmen kommer prestera bättre och med minskad skaderisk i vad som sedan görs. Det går givetvis att hålla hela sitt träningspass på Power Plate, med eller utan övriga redskap. Efter träningen rekommenderar vi att en instruktör hjälper klienten genom några minuters massage på Power Plate. Ett effektivt sätt att dra syra och slagg ur musklerna, sänka kortisol nivån och minska träningsvärken, samt skynda på återhämtningsprocessen. Det är också ett bra tillfälle för PT:n att under tiden gå i genom dagens träning och boka in nästa pass. 

Power Plate & dina medlemmar

För de flesta tränande medlemmar på en anläggning bir Power Plate ett naturligt val för uppvärmning och återhämtning eller hela tränings/styrkepass. 

Många som använder te x Milon använder även Power Plate för att förbättra sina resultat ytterligare. 

Den större modellen, Pro7, har en touch display med programvara avsedd för gymmiljö. Här består ”startskärmen” av två knappar. En för uppvärmning och en för återhämtning. Väljer användaren ”värm upp” erbjuds flera olika uppvärmningsalternativ. Man kan värma upp för specifika ändamål, så som spinning, rodd med mera. Men också generella program för uppvärmning av över/underkropp. Det samma gäller alternativen för återhämtning/massage. 

Utöver dessa program finns 250 program (15-30 minuter långa) för ett helt träningspass på Power Plate.  De övriga modellerna har lika fin kvalité på vibrationen som Pro7 har, dock så saknar de touch display utan styrs via en knappsats.

Power Plate och CrossFit 

Hör vad som sägs om Power Plate i en CrossFit miljö, där optimal uppvärmning och återhämtning är a och o för både prestation och att hålla sig skadefri.